Inloggen

Ondernemersverenigingen gaan innovatie stimuleren

26 okt '15

Maar liefst vier ondernemersverenigingen hebben voorafgaand aan de wedstrijd PEC-Zwolle – Utrecht een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Kennispoort Regio Zwolle. Samen gaan ze o.a. bijeenkomsten organiseren, inhoudelijke programma’s op elkaar afstemmen en ondernemers ondersteunen bij innovatievraagstukken. Het belang van innovatie wordt hiermee direct onder ogen gebracht bij steeds meer ondernemers in de Regio Zwolle.

De vier ondernemersverenigingen komen uit Heerde, Noordoostpolder, Genemuiden en Urk. De voorzitters zijn het er over eens: Een bedrijf dat innoveert, verbetert z’n concurrentiekracht. “En dat is noodzakelijk”, zegt algemeen manager André de Vries van Bedrijven Kring Urk: “Nog steeds kijken bedrijven naar de interne organisatie en te weinig naar buiten. Daar neemt de snelheid van ontwikkelingen toe en de concurrentie ook. Door te innoveren, richt je je blik naar de toekomst”.

Kennispoort Regio Zwolle wil het belang van innoveren bij iedere ondernemer in de regio duidelijk maken. Door samen te werken met lokale ondernemersverengingen bij de organisatie van bijvoorbeeld bijeenkomsten, komt het thema innovatie hoog op de agenda. Een vaste innovatieadviseur bij Kennispoort zorgt dat de verenigingsleden snel verder worden geholpen bij innovatievraagstukken.

Het sluiten van vier nieuwe overeenkomsten in één keer is voor Kennispoort directeur Marius Woldberg een bewijs dat de aandacht voor innovatie toeneemt: “Steeds meer bedrijven beseffen dat ze niet stil kunnen blijven staan. Ze moeten vooruit om te overleven. Kennispoort gaat ze daarbij helpen.  Door samen te werken met ondernemersverenigingen kunnen wij ons advies en onze programma’s nog beter afstemmen op de vraag van de ondernemers”.

De vier ondernemersverengingen werden voorgegaan door ondernemersverenigingen uit Meppel, Steenwijkerland, Oldebroek, Zwolle, Hardenberg en Kampen. Met de toevoeging van vier nieuwe verenigingen wordt de spreiding van de aangesloten netwerkclubs in de Regio Zwolle flink verbeterd.

Kennispoort is hét innovatienetwerk in de Regio Zwolle dat zorgt voor (kruis)verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Een onafhankelijk platform waar deskundigen innovaties van ondernemers professioneel en praktijkgericht vooruit helpen. Ondernemers met kansrijke innovatieve ideeën worden begeleid van idee tot realisatie en kunnen kennis en ervaring delen.