Inloggen

Artikel uit De Stentor: Ondernemers Heerde willen samen leegstand in gemeente aanpakken

18 aug '15


HEERDE - De drie verschillende ondernemersverenigingen in Heerde hebben de handen ineen geslagen en willen beter gaan samenwerken. Zo kunnen ze samen aankloppen bij de gemeente, of gezamenlijk ten strijd trekken tegen de leegstand in de gemeente.

Bedrijven Contact Heerde (BCH) is gericht op de industrie, terwijl Ondernemersvereniging Heerde en Ondernemersvereniging Wapenveld meer op de winkeliers gericht zijn. Samen vormen zij nu het Gemeentelijk Ondernemers Overleg (GOO). BCH-voorzitter Menno van Luijn is de eerste twee jaar voorzitter.

"Sinds jaar en dag doen we allemaal ons eigen ding", vertelt Van Luijn. "Maar we hebben alledrie ook behoefte aan hetzelfde, namelijk goed overleg met de gemeente. En in dat contact met de gemeente bleek het vaak over dezelfde onderwerpen te gaan." Het GOO overlegt drie keer per jaar. Uit de eerste bijeenkomst is een regeling voortgekomen, waarbij ondernemers gezamenlijk investeren in hun bedrijfsomgeving. "Ander thema dat aan bod zal komen is leegstand. Want behalve in het centrum is er ook op het industrieterrein van Wapenveld sprake van flinke leegstand. Om over de voormalige Berghuizer Papierfabriek nog maar te zwijgen."