Inloggen

Hattem en Heerde Verduurzamen

Geachte mevrouw of meneer,

Graag maken wij u attent op de 2de bijeenkomst van het initiatief Hattem en Heerde Verduurzamen welke op 10 mei a.s. van 13 uur tot 15 uur bij de Keet van Heerde wordt georganiseerd. Dit is een initiatief voor bedrijven en organisaties die actief een bijdrage willen geven aan het verduurzamen van de regio. Tijdens de 1ste bijeenkomst bij Molecaten op 7 december 2015 waren 18 deelnemers aanwezig, waaronder beide gemeenten.  

Een soortgelijk initiatief is in Oldebroek-Elburg in 2014 spontaan van start gegaan en kent meer dan 20 deelnemers, waaronder beide gemeenten, Van Werven, Jan Bakker, Scheffer Groep, Prins Bouw e.a. Donderdag 14 april jl. heeft de vijfde bijeenkomst van dit initiatief plaatsgevonden en verslaglegging daarvan treft u in de lokale pers.  

Het programma van de bijeenkomst op 10 mei a.s. is:

  • Welkom door de gastheer;
  • Introductie door Will2Sustain;
  • Uitkomsten ontvangen MVO nulmetingen van deelnemende organisaties;
  • Voorstel voor formering werkgroepen op terugkerende thema’s (in Oldebroek-Elburg zijn dat: energiebesparing, circulaire economie, versterken maatschappelijke betrokkenheid en borging verduurzaming in bedrijfsprocessen; daarnaast veel aandacht voor bewustwording).
  • Bespreken van reeds genomen maatregelen met andere deelnemers, ervaringen uitwisselen evenals dilemma’s en afspraken maken over de maatregelen voor het komende half jaar.
  • Vervolgafspraken: nieuwe datum, tijdstip en locatie en afspraken t.a.v. de organisatie van het initiatief.

De bijeenkomst is in principe bedoeld voor directie, maar mocht u verhinderd zijn dan kunt u natuurlijk een collega afvaardigen.

Mocht u zich al willen committeren aan het initiatief dan verzoek ik u contact op te nemen met Geert Jan Prins van Will2Sustain, via prins@will2sustain.com. U krijgt na inschrijving onze organisatiescan op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), de MVO Voorzet, toegestuurd. U wordt dan geacht deze in te vullen ter voorbereiding op de bijeenkomst van 10 mei a.s.

Het initiatief heeft tot doel om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de regio Hattem – Heerde door allereerst inzicht te geven in uw eigen prestaties op MVO-gebied en op basis van dat inzicht gericht eigen duurzaamheidsdoelen te formuleren en aanvullende maatregelen te gaan nemen. De MVO Voorzet wordt na twee jaar weer ingevuld om te kijken in hoeverre uw organisatie zich heeft verbeterd. Daarnaast zal het initiatief ook kijken of er gezamenlijk acties ondernomen kunnen worden welke een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de regio, want samen sta je sterk en kun je grotere uitdagingen aan. Let wel, we kijken met een integrale blik naar MVO/ verduurzaming en gaan vanuit dat fundament gericht verduurzamen op voor uw organisatie/ bedrijf relevante issues. We denken dus niet gelijk aan alleen ‘energie’ of ‘zonnepanelen’, maar ook naar maatschappelijke aspecten en uw bedrijfsprocessen.

U kunt uw interesse kenbaar maken bij Geert Jan Prins. Voor eventuele vragen kunt hem bellen via 06-52646700.

Namens de bedrijvenkringen Hattem en Heerde bevelen wij dit initiatief van harte bij u aan.

Namens Bedrijvenkring Hattem, Dick van Stoppelenburg, Voorzitter
Namens Bedrijven Contact Heerde, Menno van Luijn, Voorzitter

Graag verzoeken wij uw deelname voor 1 mei te bevestigen i.v.m. de logistieke voorbereidingen.

Met vriendelijke groet,

Geert Jan Prins,
Managing consultant

Will2Sustain. Sustainable development. Van Principes naar Praktijk.
+31(0)6 526 467 00
www.will2sustain.com

Locatie en tijd

Datum 10 mei 2016
Tijd 13:00 uur - 15:00 uur
Locatie De Keet van Heerde

10mei'16

Meld u aan voor dit evenement:

Voor het aanmelden dien je een account en ingelogd te zijn. Klik om in te loggen

Log alstublieft in of meld u aan om u aan te kunnen melden voor dit evenement.

De volgende personen hebben zich reeds aangemeld.

    Op dit moment heeft niemand zich nog aangemeld voor dit evenement.