De ministeries BZK, EZ en IenW zijn in het kader van ruimte en CE aan het onderzoeken welke (kwalitatieve) locatiekenmerken er nodig zijn voor circulaire bedrijvigheid in en om de stad.

Middels een survey onder bedrijven, brancheorganisaties/verenigingen en publieke organisaties (gemeenten/parkmanagement) wil men dat in beeld brengen.

De survey vult aan op kennis die door BZK en IenW in 2023 is ontwikkeld in de kennismontage (zie Kennismontage CE en Rui mte – CE Delft), het vult aan op de scenario’s en verkenningen van het PBL (Ruimte voor circulaire economie | Planbureau voor de Leefomgeving (pbl.nl), Vier scenario’s voor de inrichting van Nederland in 2050 – Ruimtelijke Verkenning (pbl.nl)).

 

Survey: Locatiekenmerken Circulaire Bedrijvigheid

Graag vragen wij minder dan 10 minuten van uw tijd voor deze vragenlijst, om beter inzicht te krijgen in wat circulaire bedrijven precies nodig hebben op hun locatie om zich te ontwikkelen, en welke knelpunten zij ervaren. We benaderen u omdat uw bedrijf, of bedrijven binnen uw invloedssfeer, circulaire activiteiten uitvoeren.

Klik om de online enquête te starten.

 

Waar gaat het onderzoek over?

Nederland heeft nationale en Europese doelstellingen om tot 2050 circulair te worden. Dit kan door vermindering van grondstoffengebruik, vervanging door alternatieve grondstoffen, verlenging van levensduur van producten en hoogwaardige verwerking van materialen. Bedrijven spelen hierbij vanzelfsprekend een zeer belangrijke rol. Om bedrijventerreinen in Nederland zo goed mogelijk in te richten voor het stimuleren van circulaire activiteiten, is meer kennis nodig over wat bedrijven daarvoor nodig hebben. Welke locatiekenmerken zijn voor hen het belangrijkst?

Wie doet het onderzoek?

Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door het Erasmus Centre for Urban, Port & Transport Economics, samen met Rienstra beleidsonderzoek. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Rijksoverheid (Ministerie van Binnenlandse Zaken i.s.m. Economische Zaken & Klimaat, en Infrastructuur & Waterstaat).

Wat kunt u verwachten?

De online enquête bestaat uit meerkeuze en open vragen en kan worden ingevuld tot en met 31 augustus 2024. Alle informatie die u invult wordt anoniem verwerkt. De uitkomsten van de studie zijn openbaar toegankelijk vanaf oktober 2024. Meer informatie over privacy e.d. vindt u in de bijlage in de online enquête. Heeft u een vraag, stel deze dan aan de projectleider: Dr. Merten Nefs (Erasmus UPT), nefs@ese.eur.nl